Welke testen worden gebruikt?

Corona Antigeen (AG) sneltest

Een corona antigeentest is een in vitro test voor de detectie van SARS-CoV-2 in nasofaryngeale uitstrijkjes. Middels een swab wordt een neuskweek genomen van de achterste nasfarynx.

Het uitstrijkje wordt middels een extratiebuffer op de testcassette geplaatst. Na 15 minuten kan het resultaat worden afgelezen door het aflezen van de lijnen op de testcassette

Viraline gebruikt de Ag sneltesten van ROMED en ROCHE. Deze testen zijn door het RIVM gevalideerd voor gebruik in teststraten. Een positief testresultaat hoeft niet middels een PCR test geverifieerd te worden. De nauwkeurigheid van de antigeen snel testen ligt qua gevoeligheid (% terecht positief) >86% en een qua specificiteit (terecht negatief) op 100% ten opzichte van de PCR test.

Test op antilichamen IgM / IgG op SARS-CoV-2 in volboed, serum of plasma.

De antilichamen test bepaald of imand besmet is geweest met corona of dat het covid-19 vaccin goed is aangeslagen. In het algemeen wordt er getest op twee componenten; een IgG component voor diagnose van secundaire corona infectie en een IgM component voor diagnose van primaire corona infectie. Deze test wordt slecht bij enkele Health Check Centers afgenomen, dit ziet u in de omschrijving van de locatie of vraag het ons via info@viraline.nl

PCR Test

De PCR is de “gouden standaard” om te testen op SARS-CoV-2 virus infectie. Indien het testresultaat van de antigeen sneltest positief is dan worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd wat op dit moment betekent dat het resultaat van de Ag sneltest niet geverifieerd hoeft te worden middels PCR test maar ons advies is om alsnog een contra expertise te doen middels een PCR test. Viraline kan nu deze PCR test bij u afnemen. Het sample materiaal wordt geanalyseerd door het RIVM gecertificeerde laboratorium van U-Diagnostics en zal binnen 24 uur bekend worden gemaakt middels een email of whatsapp.

Heeft u een non-covid verklaring nodig voor een internationale reis dan kunt u vanaf nu ook bij Viraline terecht. Maak snel een afspraak via de site of stuur een bericht naar info@viraline.nl

Test afname op locatie

Op iedere testlocatie werken getrainde professionals die onder supervisie van een BIG geregistreerde arts snel en vakkundig de test afnemen.

De locatie medewerkers werken volgens de voorgeschreven protocollen welke frequent worden getoetst door medewerkers van Health Check Center. Tussentijds worden hygiëne en werkzaamheden getoetst door de Viraline trainingscoordinator in samenwerking met de artsenpost.

De testen worden afgenomen volgens de instructies van de producent. De uitslag van de test wordt vastgelegd en gedeeld via het online portal. Dagelijks worden de PCR testen opgehaald voor analyse in het laboratorium. De uitslag volgt vaak dezelfde dag maar uiterlijk binnen 24 uur. Heeft u na 36 uur nog uw uitslag niet ontvangen neemt u dan contact met ons op.

Uw uitslag wordt of ter plekke gedeeld of digitaal via email en sms toegestuurd.

Is een uitslag positief dan worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Elke positieve test wordt gemeld aan de GGD volgens de geldende richtlijnen. De klant wordt duidelijk geïnformeerd welke maatregelen hij dient te nemen om verdere verspreiding te voorkomen.